10 enkla steg till en mer miljövänlig resa

Ecoturism är ett relativt nytt koncept men nätet har gjort det enkelt att leta miljövänliga orter att resa till och miljövänliga sätt att resa. Nätet är inte bara bra för resor – här finns även otaliga andra förströelser som shopping och spel online. Online slots eller bordsspel är det perfekta sättet att fördriva lite tid utan att det kostar särskilt mycket. Med en Codeta bonuskod 2017 kan du testa ett nytt svenskt casino som satsar på en perfekt upplevelse för sina spelare och sätter kundservice i centrum. Med en bonuskod har du möjlighet att testa något nytt för mindre. Letar du bra tips för en lite mer miljövänlig resa finns det också massor av bra information.

Några snabba tips följer här! Du behöver inte spendera särskilt mycket pengar eller lägga mycket energi på din resa för att göra det mer miljövänlig, ofta är det tvärtom.

  1. Tänk på packningen

Din egen packning är kanske inte det första du tänker på när du tänker på en grönare resa men en lättare packning ökar faktiskt planets effektivitet och är dessutom lättare för dig att resa med. När du reser på tåg eller i bil är det särskilt smart att inte lägga för mycket på packningen så att du har utrymme för annat. Om du är ute på en skidresa till exempel måste du packa smart. Du vill ju vara varm men också se till att det inte är för trångt i bilen.

  1. Spara vatten

Vatten är en stor del av grönt levande överlag, inte bara när det gäller resor. Bor du på hotell kan du spara dina handdukar ett par dagar istället för att tvätta dem varje dag och undvik att tvätta dina kläder på hotellet. Hotell tvättat ofta gästernas kläder separat även om det bara är några plagg.

  1. Spara energi

Stäng av luftkonditionering och andra apparater när du lämnar hotellet så att de inte drar energi när du inte är där. Använd dem sparsamt när du är på hotellet också, det behöver ju inte vara kallt som ett kylskåp i rummet.

  1. Återvinn

Återvinn allt du inte behöver istället för att slänga det i soporna. Fråga hotellet om du är osäker.

  1. Handla lokalt

Om det finns möjlighet är det smart att shoppa så lokalt som möjligt. Det är ju också en del av charmen när man reser till ett nytt område!

  1. Ta bara foton, lämna bara fotavtryck

När du är ute i naturen är det viktigt att du visar respekt. Följ fotleder så att du inte skadar växtlivet och lämna aldrig skräp i naturen.

  1. Upplev kulturen

När du reser till ett nytt område vill du så klart uppleva så mycket som möjligt. Ta din tid att besöka olika områden och se så mycket som möjligt av lokalbefolkningen. Det beror så klart på vart du reser om det är tryggt nog att göra men ofta är det inga problem.

  1. Visa respekt för lokala traditioner

Det är också viktigt att visa respekt för lokala traditioner som resenär. Det har inte så mycket med miljön att göra men det är ändå en stor del av din resa och gör att allt går mycket smidigare.

  1. Var generös på din resa

När du reser till fattiga områden är det viktigt att du försöker ge tillbaka så mycket som möjligt. Ät på lokala restauranger och shoppa på marknader nära hotellet.

  1. Shoppa smart

Kolla etiketter och ingredienser när du shoppar!