En grön semester hjälper miljön

Förutom att det är ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige är en bilsemester också ofta ett mycket grönare val än en flygresa utomlands. För att hålla dig road är det bra om du har mobil eller surfplatta med dig så att du kan spela spel online eller surfa nätet i allmänhet. Med Chance Hill no deposit bonusar kan du spela Chance Hill med bonus utan att behöva göra insättningar – det är bara att skapa ett konto och sätta igång. Sen kan du spela precis när du vill och kan på det viset ha något att göra vart du än befinner dig. Det är det perfekta sättet att roa sig när man bara har lite tid över på längre bilresor.

Vad är skillnaden mellan bilresor och flyg?

Visst låter det som en dum fråga men det är faktiskt så att många undrar vad skillnaden egentligen är. Vi hör ju så mycket om avgaser och annat att det ibland känns som att bilen är samhällets största fiende. Det är dock viktigt att komma ihåg hur mycket avgas ett flyg producerar. Även om många anser att flygresor bara bistår med en väldigt liten del av mängden avgaser i världen är det ändå svårt att bortse hur mycket ett flyg påverkar atmosfären. Det är även annat som hör till flyget som man bör beräkna, däribland hur mycket avfall en flygplats genererar samt bilresor under semester eller till och från flyget.

Hur du kan göra din egen resa mer miljövänlig

Först och främst vill du så klart välja rätt fordon för resan. Det handlar mest om att vara så bekväm som möjligt eftersom vi i det här sammanhanget talar om en semester men det är också smart att välja en bil som passar dina behov bäst. Det vill säga, välj inte en bil som är alldeles för stor och drar mer bränsle än nödvändigt utan satsa på en bil som är stor nog för att få plats med dina väskor och ändå ha lite utrymme till övers men inte mer än så. Om du inte släpar med dig utrustning som skidor till exempel behövs det inte mycket utrymme alls för att resa Sverige runt. Välj också det bästa möjliga bränslet till bilen, det gör också en viss skillnad.

Tänk på vart du bor. Många boenden är numera väldigt bra på att sköta sitt företag så miljövänligt som möjligt men det är ändå värt att kolla upp boendet om du kan. Finns det inget hjälpsamt på hemsidan kan du alltid ringa dem och ställa några enkla frågor om återvinning och så vidare. Sen är en stor del av varje längre bilresa maten man äter. Ofta blir det snabbmat och annat som varken är bra för dig eller miljön. Ta istället med nyttig mat, helst av miljövänligt ursprung.